(4 personen)
Bereiden: 5 minuten
In de oven: 10-15 minuten
Dit voorgerecht ziet er prachtig uit: een schelp gevuld met geurige heerlijkheden. Erg eenvoudig te maken, en beslist onalledaags. En met vele mogelijke variaties, al naar gelang wat je in huis hebt. Vraag bij de visboer nadrukkelijk om verse coquilles (dus geen diepvries, die zijn vaak waterig). Hij wil ze vast vast wel voor je schoonmaken, maar zorg wel dat je de schelpen meekrijgt!
Nodig:
8 coquilles (+ 4 losse schelpen)
sjalotje, fijngesneden
peterselie, fijngehakt
zout & (witte) peper
scheutje room
beetje paneermeel (liefst vers)
klontje boter
- Oven voorverwarmen op 200°C
- Leg in elke schelp twee coquilles.
- Strooi het fijngesneden sjalotje en de peterselie erover heen.
- Voeg zout & peper toe.
- Schenk in elke schelp een scheutje room.
- Strooi er een beetje paneermeel overheen.
- Leg op elke schelp tenslotte een klontje boter.
- Schuif de schelpen voorzichtig in de oven. Na ongeveer 10-15 minuten zijn ze goudgeel.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting, extra tips én variatiesuggesties!