(4 personen)
Bereiden: 20 minuten
Vervang de klassieke aardappels en groenten eens door deze dikke sappige pannenkoekjes en je karbonaadje fleurt er helemaal van op. Eigenlijk is het een soort mini-courgette-rösti. Lekker fris door de verse kruiden en net een tikje pittig door de sambal.
Nodig:
1 courgette
3 lente-uitjes, in ringetjes
handje verse munt, fijngehakt
1 flinke tl sambal
100 g bloem (= 4 flinke el)
2 eieren
zout & peper
beetje olie om in te bakken
1 limoen
- Rasp de courgette met een grove rasp (of in de keukenmachine).
- Laat de sliertjes uitlekken op keukenpapier en dep ze zo goed mogelijk droog.
- Beslag: klop de eieren los met de munt, sambal, zout & peper en de ringetjes lente-ui.
- Voeg de bloem toe en roer goed door elkaar.
- Schep tenslotte de geraspte courgette erdoor.
- Verhit wat olie in een koekenpan en schep er 4 bergjes in, even afplatten.
- Bak in circa 5 minuten gaar en goudbruin, halverwege keren.
- Haal ze uit de pan en houd warm terwijl je nog 4 pannenkoekjes bakt.
Serveren: met wat frisse schijfjes limoen. Heerlijk bij een gebakken biefstukje.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!