(circa 25 stuks)
Bereiden: 25 minuten
In de oven: 15 minuten
Heerlijk frisse taartjes, maar vergis je niet: er zit een hoop suiker & boter in (maar dat hoef je er natuurlijk niet bij te vertellen…). Erg leuk om uit te delen, of handig voor een picknick. Maar één grote taart ervan maken kan natuurlijk ook: lekker bij een kopje thee of koffie, maar ook fijn als dessert.
Nodig:
Voor het deeg:
1 ei
125 g suiker
125 g zachte boter
250 g bloem
snufje zout
Voor de vulling:
100 g boter
100 g suiker
4 eieren
2 citroenen (gewassen)
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Deeg: klop het ei en de suiker wit en schuimig.
- Doe de bloem met zout erbij en klop tot het een soort zand is.
- Kneed dan de boter erdoor en maak er een bal deeg van.
- Laat in de koelkast even een kwartiertje rusten en opstijven.
- Vulling: laat intussen in een kleine pan met dikke bodem langzaam de boter smelten.
- Klop met de mixer de suiker erdoor.
- Klop de eieren erdoor tot je een mooie gele massa hebt.
- Rasp de schil van de citroenen en pers ze vervolgens uit. Doe rasp en sap in de pan.
- Laat het geheel op een heel zacht vuurtje langzaam dik worden.
- Af en toe even doorkloppen tegen klonteren.
- Vet kleine metalen vormpjes (Ø 6 cm) in met boter en bestrooi ze met bloem.
- Verdeel het deeg in kleine bolletjes en druk uit in de vormpjes.
- Giet de dikke citroensaus voorzichtig in de vormpjes.
- Bak ongeveer 15 minuten in de oven.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!