(8 punten)
Bereiden: 20 minuten
In de oven: 30 minuten
Je kunt brownies natuurlijk als de gebruikelijke vierkanten presenteren, maar je kunt er ook een taart van maken. Ziet er leuk uit! Je kunt er verschillende soorten noten in doen: kant-en-klare notenmix, maar ook een zelfbedacht mengsel met bijvoorbeeld walnoten, pecannoten, cashewnoten, hazelnoten, amandelen, macadamianoten. Enfin: wat je maar kunt vinden.
Nodig:
100 g extra pure chocola
100 g boter
200 g suiker
2 eieren
50 g bloem
snufje zout
100 g gemengde (ongezouten) noten
1 sinaasappel (alleen rasp)
- Oven voorverwarmen op 180°C.
- Noten grof hakken en 5 minuten roosteren in een koekenpan. Laat afkoelen op een bord.
- Chocola in stukjes samen met de boter au bain marie laten smelten.
- Klop de eieren, suiker en zout samen in een kom.
- Roer de vloeibare chocolade erdoor.
- Rasp de sinaasappelschil erboven.
- Voeg de bloem toe en schep alles door elkaar.
- Schep op het laatst de noten erdoor.
- Vet een ronde springvorm (Ø 24 cm) in met boter, bestrooi met wat bloem en schep het mengsel erin.
- Garneer eventueel met wat (hele) noten.
- Laat in 30 minuten gaar worden in de oven. De bovenkant gaat dan barsten. Het binnenste moet nog een tikje vochtig zijn.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!