(4 personen)
Bereiden: 15 minuten
Ja lecker, Kartoffelsalat! Een frisse lenteachtigee variant op de gewone gekookte aardappel. En zo doodsimpel om te maken. Neem de lekkerste aardappels die je kunt vinden (dat is nu niet moeilijk, de nieuwe oogst is binnen!) en die je niet hoeft te schillen.
Nodig:
1 kg lekkere aardappelen, bv Roseval
1,5 dl olijfolie
1 citroen
stukje Parmezaanse kaas
3 lente-uitjes
handje verse tuinkruiden (peterselie, tijm, rozemarijn, salie, bieslook)
paar takjes salie
zout & peper
- Boen de aardappels goed schoon.
- Snij ze in grote stukken, was opnieuw.
- Kook ze in water met zout in ± 10 minuten nèt gaar.
- Snij intussen de lente-ui in ringetjes.
- Hak de tuinkruiden fijn.
- Schaaf mooie krullen van het stukje parmezaanse kaas.
- Verhit een bodempje olijfolie in een klein pannetje en frituur de salieblaadjes krokant in 30 seconden. Laat uitlekken op keukenpapier.
- Giet de aardappels af en leg ze op een mooie (platte) schaal.
- Besprenkel meteen rijkelijk met olijfolie.
- Knijp de citroen erboven uit.
- Maal er flink wat zout en peper uit de molen overheen.
Serveren: Lauwwarm of koud. Op het laatste moment bestrooien met de knapperige salieblaadjes, de uitjes en de parmezaanse kaas.
Dit is de korte versie van het recept. Zie de printversie (pdf) voor uitgebreide toelichting en extra tips!